Jep, kävin tuossa pari viikkoa sitten Italiassa lomareissussa ja voin todeta, että se oli todellakin mainio reissu!

QZZF5Uxm-FGDfi-7WXdBOSvhqIFCP-lv70dVPWA0

P0tUcGiNgMiU3ukUjmClcW3JoWW_GWCIMcI7c7RP

qSCqR3Ce7jfitaT_oRx6T0MHmJhgMc7NplvU4cEI

Maisemia lentokoneen ikkunasta, viimeisestä kuvasta näkyykin sitten Alpit. :D

gmBRygFKP4fsk-BaU-aEDxgxatHnpLb77ExQhii4

Uptown Palace-hotellin kuudennesta kerroksesta ja omasta hotellihuoneesta otettu kuva.

tDYqtLUJHKEmuHX1bblYLWg1NrmJiEqpsr-VKMnc

Kävimme heti ensimmäisenä päivänä tutustumassa alueen nähtävyyksiin. Tässä kuvassa on Duomo-tuomiokirkko, joka oli totaalisen upea ja lähellä hotelliamme.

b_1lxA9DUUbkZxHRxphZfZVkDz9j_uRdOmKI2lfP

Duomo-tuomiokirkon läheisyydessä oleva riemukaari, jollainen löytyy myös jostain muusta maasta?

106zYhgeT-C-ZVtyVhynUox2x7CxPBm79dN16PVr

Seuraavaksi matkamme jatkui Galleria Vittorio Emanuele II-nimiseen kauppakeskukseen, josta löytyi muun muassa kalleimmat merkkiliikkeet kuten kuvassa näkyvä Prada.

FVmrYyRNlflcM9jzTNnYW-M4KtQOr5DGEYraYZ5G

Täällä ollessamme kävimme myös Ferrari-kaupassa, mistä löytyi jos jonkinmoista Ferrari-krääsää aina vaatteista mukeihin. Olipahan liikkeen alakerrassa Ferrari-simulaattori, jolla pääsi kokeilemaan miltä tuntuu ajaa Ferrarilla. Saimme tietää, että yhdellä Ferrareista oli Kimi Räikkösen nimikirjoitus. Kaupasta ostettiin muun muassa pari paitaa sekä muki.

Shoppailureissun jälkeen lauantaina jalat olivat ihan saakelin kipeät, mutta palasimme kuitenkin takaisin hotellille vaihtamaan vaatteita jalkapallo-ottelua varten. Sinne pääseminen ja lähteminen oli varsin ongelmallista, sillä "areena" sijaitsi melko kaukana hotellistamme. Paikalle sitten päästyämme vartijat eivät meinanneet päästää meitä sisälle, mutta meidän onneksemme meikäläisen henkilöllisyyskortti pelasti meidät pulasta, ja pääsimme sisälle. FC Milanon ratkaiseva voittomaali jäi kuitenkin näkemättä, sillä jouduimme kiertämään ympäri areenaa ja kaiken kukkuraksi suorastaan jättiläismäisen suuret portaat, joita oli ihan hemmetisti. Onneksi pääsimme sentään istumapaikoille ja nauttimaan ottelusta (vaikka meikäläistä kieltämättä vähän väsytti seurata sitä). Peli päättyi FC Milanon voittoon, mikä oli tietysti hyvä asia. Erikoisinta ja hienointa tässä oli paikalliset ihmiset, jotka tuulettivat onneissaan ja täysillä FC Milanon voittaessa ja laulun soidessa, jollaista ei ole nähty Suomessa. Se oli aivan uskomatonta.

uHnbDhKP9O1Okdy66K3jxC8sHzCGM1EAQHll7Maj

49HQm0KM0OLoI7h_y9oTlttOFWpD92LaiCVJRfJi

Tässä vaiheessa koetin metsästää Balotelliä, joka oli kiva nähdä ensimmäistä kertaa livenä pelaamassa.

1tuvjOpH6qymwP83MDKwOuhfirErWSzce7b6bzGZ

Ottelun jälkeen kävimme syömässä America Graffiti-nimisessä amerikkalaishenkisessä ravintolassa, mistä sai herkullisia ruokia aina pastoista amerikkalaisiin hampurilaisiin. Tätäkin paikkaa suosittelen todella kovasti, sillä itse ihastuin ja rakastuin ravintolan sisustukseen; tätä vastapäätä oli esimerkiksi vanhoja julisteita Elvis Presleystä, kun taas yläpuolella oli autojen rekisterikilpiä eri osavaltioista. Tällainen Suomeen, kiitos! :D

 

Sunnuntaina sitten päätimme jälleen kerran lähteä kaupungille shoppailemaan. Mukaan tarttui suorastaan ihania vaatteita; muun muassa repaleinen farkkuliivi sekä samansävyiset Kocca-farkut. Kaupan nimi oli Boy London, jota suosittelen oikein lämpimästi kaikille. Käytiin shoppailureissun jälkeen syömässä viehättävässä ravintolassa, jossa tilasin itselleni oikein suussasulavaa Penne-pastaa ja jälkiruuaksi jonkinlaisen jogurttijäätelön.

ak7MUIpblngBh_ZG6qXzuwIAzGcrXIdNQrbiCB-7

i2aBE1ZTk427_mRoQg3v5Y2kOsDBnLsMuCjj_XGe

Ravintolareissun jälkeen meikäläisen teki mieli lähteä takaisin hotellille nukkumaan ja löhöämään, mutta päätin sitten oikeasti jäädä vielä kiertelemään kauppoja, vaikka jalkoja särki jo siihen malliin, että ne huusivat melkein jo hoosiannaa. Kävimme kaiken kukkuraksi niissä samoissa kaupoissa, joista minä olin jo ostanut itselleni jotain, mutta loppuilta menikin sitten uusia lenkkareita etsiessä. Kolusimme ihania kenkäkauppoja, mutta koska itselläni on niin pieni jalka, niin päätimme ostaa kotipuolesta Dinskosta kivat kengät. Ihastuin Hogan-merkkisiin kenkiin. Ja ai niin, kävimmehän myös Disney Storessa, jossa sisäinen lapseni heräsi. Ajattelin ostaa sieltä koko kaupan tyhjäksi, mutta ostinkin loppujen lopuksi vain Leijonakuningas-aiheisen Hakuna Matata-paidan (siellä oli myös s-koon Frozen paitoja, lähinnä Elsaa, mut mut), jota olenkin käyttänyt ahkerasti ylläni. Se on ihanan värinen, mutta kaula-aukko on hivenen leveähkö..

Maanantaina lähdimme sitten reippahasti taksilla Malpensan lentokenttää kohti, jonne pääsimme vasta monen mutkan kautta. Sade oli nimittäin aiheuttanut pienimuotoisen tulvan ja täten tukkinut yhden tien, josta olisimme päässeet helposti lentokentälle, mutta jouduimmekin ajamaan eri reittiä. Lentokentältä tuli vielä ostettua kivasti tuliaisia kotimatkaa varten; esimerkiksi Skittles-karkkeja sekä rosahtava tyylikäs laukku Coccinella-nimisestä laukkukaupasta. Molemmat lentomatkat sujuivat varsin hyvin, ja oli mukavaa ja antoisaa palata takaisin kotiin. Italiaa tulee kuitenkin ikävä.

Ps. Yllätyin melkoisesti siitä, että italialaisilla on samanlainen musiikkimaku kuin meillä.